Robert Opron, automobilové a umenie

03.02.2011 20:13

 

Robert Opron, automobilové a umenie

 

 

(narobený 22. februára 1932) je francúzsky automobilový konštruktér , skúšal ako architekt a známy dizajnér od 1960 do 1980 pracoval v automobilkách Simca , Fiat , Alfa Romeo , Ligier , Renault a Citroën - kam nastúpil v roku 1962 a sa stal Responsable de Style, vedúci oddelenia dizajnu.

Opron bol kandidátom v roku 1999 automobilový návrhár storočia hospodárskej súťaže.

Opron študovala osem rokov v École des Beaux-Arts , študoval aj architektúru, maliarstvo, sochárstvo a. Po tom, čo pracoval v cukrovare a leteckom priemysele, Opron začal pracovať na Simce v roku 1952 vo veku 26 rokov. [2] Následne nastúpil Martin Arthur, konštrukčná kancelária pre nábytku, kúpeľní a domáce zariadenia, kde sa stal riaditeľom štýlu .

Opron sa neskôr stretol Flaminio Bertoni , riaditeľom dizajnu pre Citroën, známy autor pôvodnej DS. Keď Bertoni chcel vidieť jeho prácu, Opron otvoril svoje portfólio s nákresmi vzorov Simca. Bertoni ich hodil na zem, povedal, že toto je bezcenné. Opron pozbieral kresby, zistil, že Bertoniho správanie je neprijateľné – a hneďna  mieste Bertonimu povedal, "to ma zaujíma." Opron odpovedal, že tento pocit nebol vzájomný, a odišiel, neskôr dostal list z náboru Citroën. Opron sa pripojil Citroën - kde zostal až do roku 1975, autorské návrhy restyling DS v roku 1968, SM, CX a GS. Kedy bol Citroën preťažený a sám vyhlásil bankrot v roku 1974, francúzska vláda bola znepokojená potenciálnym stratám pracovných miest, sa  Citroën a Peugeot spojil - a Opron odišiel.

 

 

Citroën SM

 

Opron je známy z roku 1970 Citroën SM , športové vozidlo s Maserati motorom a Kammback. Vyvinul ich oba v roku 1970, Citroën GS a 1974 Citroën CX sedany interne, pomocou Citroën vlastného štýlu centrum na Velizy vo Francúzsku. SM bol Motorový trend auto roka v roku 1972, a bol GS Európske auto roka v roku 1971, a CX v roku 1975 - významný úspech pre všetky automobilové návrhára.

Od roku 1975-1985 pôsobil v Renaulte, authoring návrhy vrátane Renault 9 a Fuego . Neskôr sa pripojil k Fiat .Od 1991-2000 pracoval ako dizajnérsky poradca v VERRIERES-le-Buisson v južnej Paríži ( Essonne ).

Opron bol kandidátom v roku 1999 automobilový návrhár storočia hospodárskej súťaže.

Oslava jeho práce, 50 Sears štýlu bol Opron uskutočnilo 11. mája 2002 v VERRIERES-le-Buisson pri príležitosti jeho 70. narodenín. [3]

 

 

 

 

Kontakt

cx-klasik

Partizánska 11
Myjava
90701

+421.911665700

MARY KAY

www.marykay.sk

Staňte sa hostiteľkou!

Pozvite si niekoľko kamarátok, alebo kolegýň z práce a užite si príjemné chvíle pri bezplatnom kozmetickom poradenstve. Nevadí, keď niektoré pozvané ženy o firme MARY KAY nikdy nepočuli a iné už ju poznajú. Môžete sa naučiť, ako sa najlepšie starať o svoju pleť. Záleží, len na Vás!

Iba predajom u nás starostlivosť o zákazníčku nekončí, ale naopak, začína.

Vaše výhody:

- môžete pravidelne získavať darčeky,

- záleží len na tom, koľko máte voľného času a koľko priateľov pozvete,

- máte možnosť uplatniť zľavu na prípravky, alebo získať darček,

- chcete stráviť príjemné chvíle so svojimi priateľmi?

- nemusíte nič kúpiť, ale napriek tomu získate darček,

- stante sa hostiteľkou seminára starostlivosti o pleť!

 

Kozmetická poradkyňa v Myjave - www.myjava.sk  Vyskúšajte aj Vy kvalitnú kozmetiku.   
Kontakt :   0911 665 700

Medovina

Lahodná domáca medovina.

Pre tých, ktorý nevedia, čo to je:  Medovina neni ostrý-tvrdý alkohol - pálené, ale vyrába sa tak, ako víno -  výroba medoviny Teda v nej prebieha kvasenie - čistenie - teda čírenie. Moja medovina, je čisto prírodný produkt, bez chemických prísad, kvasená výlučne za studena - teda mušt neni preváraný a tým pádom medovina neprichádza o vitamíny, ktoré obsahuje med a následne aj medovina, ktorá sa vyrába týmto spôsobom.